S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Špenátové VEGAN tortilly s avokádom a cícerom

15.03.2017

Špenátové VEGAN tortilly s avokádom a cícerom

Svieži, zelený a mierne pikantný recept s chrumkavou plnkou, ktorý je ako stvorený na jarné obdobie.

Špenátové tortilly s plnkou sú vegánske, obsahujú množstvo zdravých surovín a dajú sa použiť ako ľahší obed či večera. Nech sa páči, tu je zdravá inšpirácia pre celú rodinu.

Špenátové tortilly s avokádom a cícerom

1 a ¾ šálky napríklad špaldovej múky
2 PL olivového oleja
½ ČL himalájskej soli
1 a ¾ šálky čerstvých špenátových listov (asi 60 g)
1/3 šálky vody

Premiešame múku, soľ a olivový olej. Umyjeme špenátové listy a rozmixujemem ich na pyré spolu s vodou a tekutinu pridáme k múčnej zmesi. Dobre miešame aspoň 5 minút, až kým je cesto hladké a pružné. Ak by bolo suché a drobivé, môžeme pridať ešte trochu vody a ak by bolo lepivé, pridáme zase trochu múky.
Vypracujeme z neho guľu ktorú dáme do misky, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 20 minút odpočívať v chladničke. Potom ho rozdelíme na 6 častí a tenko rozvaľkáme do kruhu. Opekáme na suchej a rozohriatej panvici asi 30 sekúnd z oboch strán, hotové ukladáme na tanier a zakrývame kuchynskou utierkou, aby zostali mäkké.

AVOKÁDOVO – CÍCEROVÁ PLNKA
400 g uvareného cíceru
3 PL limetkovej šťavy
2 ČL najemno nasekanej chilly papričky
1 avokádo nakrájané na kocky
½ červenej cibule nasekanej na jemno
1 zväzok koriandrovej vnate
1 ČL mletého koriandra
1 ČL mletej rasce
1 ČL sušeného cesnakového prášku
štipka soli

Na dokončenie budeme potrebovať aj:
mrkvu nakrájanú na tenké pásiky (julien), natenko nakrájaná červená kapusta a čerstvé špenátové listy

Najprv spolu zmiešame ingrediencie na plnku, z tejto zmesi si odložíme asi 1/3 bokom a ostatnú časť pomixujeme ponorným mixérom a do jemnej hmoty primiešame zvyšnú 1/3 nepomixovanú. Túto pastu natrieme na stred tortilly, na to uložíme pásiky mrkvy, červenú kapustu a špenát. Tortilly zrolujeme, prípadne prepolíme a podávame. Dobrú chuť :-)

autor: idunnashop.sk, recept: onegreenplanet.org, foto: onegreenplanet.org

Rubriky blogu

BIO blog idunnashop.sk

...tvoríme v súlade s prírodou. Čerpáme z nej námety a tiež aj prírodné poklady v podobe surovín potrebných na výrobu domácej kozmetiky a iných receptov. Nájdete tu inšpirujúce témy a tipy pre zdravie a krásu, rady do eko domácnosti, recenzie bio kozmetiky, informácie o bylinkách a ich využití, či zdravé recepty do jedálnička. Bio magazín pre zdravší a zelený život.

Pripravované články

 

ARNIKA HORSKÁ skrášľuje alpské lúky i pokožku

 

Copyright

idunnashop.sk©2023 Všetky práva vyhradené. Články a fotografie v našom BIO magazíne sú autorské alebo pochádzajú z uvádzaného zdroja. 

Pravidlá a upozornenia

Články v našom BIO magazíne sú založené na subjektívnom názore a skúsenostiach, Vaša osobná skúsenosť môže byť iná. Články a odporúčania v nich majú len informatívny charakter, nereprezentujú overené medicínske postupy a odporúčania. Ich aplikovanie zvážte na Vašu osobnú zodpovednosť, prípadne prekonzultujte svoj zdravotný stav s ošetrujúcim lekárom. Informácie sú prevzaté od výrobcov jednotlivých produktov a z overených zdrojov dostupných v odbornej literatúre a na internete.

ZjI1Z