S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Želatínový dezert – zdravé valentínske potešenie

14.02.2015

Želatínový dezert – zdravé valentínske potešenie

„Láska prechádza cez žalúdok“. Dobre známe veta, na pravdivosti ktorej sa asi všetci zhodnú. Nezáleží však na tom, koľko skúseností s varením, či pečením máte, nenechajte sa odradiť a určite prekvapte milovanú osobu aj takouto romantickou formou. Vyskúšajte jednoduchý dezert, ktorého príprava nie je zložitá, zato výsledok je viac ako okúzľujúci.

Želatínový dezert – zdravé valentínske potešenie

1 šálka nesladeného džúsu, najlepšie čerstvo vytlačená ovocná šťava (pomarančová alebo jablková...)
¾ šálky vychladeného kefíru alebo bieleho jogurtu
¾ šálky drobného červeného ovocia (jahody, maliny, brusnice) čerstvého alebo mrazeného
1 – 2 PL medu
2 – 3 PL jemnej mletej bezfarebnej želatíny
1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy

1. Kefír (jogurt), ovocie, med a citrónovú (limetkovú) šťavu vymixujeme na jemnú hmotu.
2. Odoberieme 1 šálku z tejto hmoty a dáme ju do malého hrnca. Zostatok je možné vypiť ako smoothie :-)
3. Potom nasypeme želatínu do hrnca s vymixovanou ovocnou hmotou, premiešame a necháme 1 minútu odpočívať.
4. Medzitým privedieme k varu šálku ovocnej šťavy a potom pomaly prilejeme do krémovej ovocnej hmoty a stále miešame.
5. Výslednú ružovú zmes vylejeme do menšej formy alebo do formičiek v tvare srdiečok.
6. Necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke, potom môžeme povykrajovať alebo vybrať z formičiek a servírovať.

Výhod tohto zdravého dezertu je hneď niekoľko, napr.:

  • neobsahuje rafinovaný cukor, len prirodzené sladidlá v ovocí a mede
  • neobsahuje umelé farbivá, len prírodné farbivá v bobuľovom ovocí
  • kefír je plný probiotických kultúr, ktoré prospievajú tráveniu
  • želatína je známa ako zdroj kolagénu pre kosti, kĺby, vlasy, nechty...

Autorkou tohto receptu je skvelá bio nadšenkyňa Betsy Jabs, ktorá miluje žiť svoj život v súlade s prírodou a jej vášeň ju posúva k objavovaniu tradičných hodnôt, ktoré pretvára a modernizuje.

autor: idunnashop.sk, recept: Betsy Jabs, foto: pixabay.com

Rubriky blogu

BIO blog idunnashop.sk

...tvoríme v súlade s prírodou. Čerpáme z nej námety a tiež aj prírodné poklady v podobe surovín potrebných na výrobu domácej kozmetiky a iných receptov. Nájdete tu inšpirujúce témy a tipy pre zdravie a krásu, rady do eko domácnosti, recenzie bio kozmetiky, informácie o bylinkách a ich využití, či zdravé recepty do jedálnička. Bio magazín pre zdravší a zelený život.

Pripravované články

 

ARNIKA HORSKÁ skrášľuje alpské lúky i pokožku

 

Copyright

idunnashop.sk©2023 Všetky práva vyhradené. Články a fotografie v našom BIO magazíne sú autorské alebo pochádzajú z uvádzaného zdroja. 

Pravidlá a upozornenia

Články v našom BIO magazíne sú založené na subjektívnom názore a skúsenostiach, Vaša osobná skúsenosť môže byť iná. Články a odporúčania v nich majú len informatívny charakter, nereprezentujú overené medicínske postupy a odporúčania. Ich aplikovanie zvážte na Vašu osobnú zodpovednosť, prípadne prekonzultujte svoj zdravotný stav s ošetrujúcim lekárom. Informácie sú prevzaté od výrobcov jednotlivých produktov a z overených zdrojov dostupných v odbornej literatúre a na internete.

YWRkO