S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Jarné mrkvové nepečené koláčiky

02.04.2015

Jarné mrkvové nepečené koláčiky

Jar predstavuje začiatok - začiatok úžasného ročného obdobia, kedy zima už odovzdala svoju vládu a čoraz teplejšie slnečné lúče oživujú svet, odievajúc ho do pestrých farieb.

Pre mnohých je toto obdobie najobľúbenejšie práve preto, že sa mení príroda a v spojitosti s ňou sa mení aj ľudská myseľ. Predovšetkým organizmus prechádza výraznou premenou, kedy je žiadúce po studenom zimnom období konzumovať ľahšiu stravu a neraz začať aj s detoxikáciou. Jednou z vynikajúcich očistných zelenín je aj mrkva – hlavná surovina nášho receptu, ktorá prečistí tráviaci trakt, spomalí starnutie pokožky, pôsobí protizápalovo a chráni srdce a cievy. V neposlednom rade je známa svojimi pozitívnymi účinkami na sietnicu oka a schopnosťou neutralizovať voľné radikály, vďaka ktorým odvádza z tela toxíny.

Tento mrkvový „dezert“ je ľahká jarná pochúťka bez cukru, ktorá nezaťaží organizmus, naopak mu dodá vitamíny a minerály potrebné pre zdravie. Mrkvu si však môžete dopriať aj v podobe vitamínového pleťového krému "BIO Karotka" s vitamínom F, ktorý obnovuje elasticiu, regeneruje a zároveň jemne tónuje.

Jarné mrkvové nepečené koláčiky:

½ šálky sušených ďatlí bez kôstok
½ šálky sušených hrozienok
1 šálka teplej vody
1 šálka opečených kešu orieškov
¼ šálky nastrúhanej mrkvy
½ šálky nesladeného strúhaného kokosu
½ PL mletej škorice
¼ PL mletého muškátového orieška
štipka soli
2 PL nasekanej bielej čokolády
2 lyžičky kokosového oleja
mrkvove gulky recept vegan

Ďatle a hrozienka necháme namočené 5 - 10 minút v teplej vode, aby zmäkli. Precedíme ich a osušíme papierovými utierkami. Do mixéra nasypeme kešu orechy a nastrúhanú mrkvu a podrvíme na jemno. Pridáme ďatle, hrozienka, kokos, koreniny, soľ a bielu čokoládu. Všetko spolu vymixujeme na tvarovateľnú hmotu. Potom z nej vyrobíme guľôčky a dáme ich do chladničky stuhnúť. Nakoniec ich môžeme ozdobiť bielou čokoládou, ktorú roztopíme spolu s kokosovým olejom.

autor: idunnashop.sk, recept: slimpickinskitchen.com, foto: pixabay.com

Rubriky blogu

BIO blog idunnashop.sk

...tvoríme v súlade s prírodou. Čerpáme z nej námety a tiež aj prírodné poklady v podobe surovín potrebných na výrobu domácej kozmetiky a iných receptov. Nájdete tu inšpirujúce témy a tipy pre zdravie a krásu, rady do eko domácnosti, recenzie bio kozmetiky, informácie o bylinkách a ich využití, či zdravé recepty do jedálnička. Bio magazín pre zdravší a zelený život.

Pripravované články

 

ARNIKA HORSKÁ skrášľuje alpské lúky i pokožku

 

Copyright

idunnashop.sk©2020 Všetky práva vyhradené. Články a fotografie v našom BIO magazíne sú autorské alebo pochádzajú z uvádzaného zdroja. 

Pravidlá a upozornenia

Články v našom BIO magazíne sú založené na subjektívnom názore a skúsenostiach, Vaša osobná skúsenosť môže byť iná. Články a odporúčania v nich majú len informatívny charakter, nereprezentujú overené medicínske postupy a odporúčania. Ich aplikovanie zvážte na Vašu osobnú zodpovednosť, prípadne prekonzultujte svoj zdravotný stav s ošetrujúcim lekárom. Informácie sú prevzaté od výrobcov jednotlivých produktov a z overených zdrojov dostupných v odbornej literatúre a na internete.

YWFkZDBkY