Príprava nie je náročná a výsledok poteší i najmenších nezbedníkov, ktorý si ju môžu vychutnať prakticky každý deň. Naviac avokádo je plné vitamínov a minerálov, dokonca má viac draslíka ako banány, obsahuje zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny, vlákninu a antioxidanty. V spojení s banánom vytvorí nielen chuťovú ale aj nutričnú bombu pre naše zdravie, pretože banán má síce vyššiu energetickú hodnotu, ale sacharidy sa uvoľňujú do organizmu postupne, takže sa vyhneme kolísaniu glykemického indexu. Táto vegan zmrzlina je zdravá a výdatná maškrta, ktorá zaženie hlad a k tomu ešte aj príjemne ochladí.
2 stredne veľké avokáda nakrájané na malé kocky
1 banán
1/4 šálky kokosového masla alebo kokosového oleja
2 PL javorového sirupu
1 PL pepermintového extraktu alebo hrsť nasekaných čerstvých mätových lístkov
môžeme pridať na ozdobu 3 – 5 PL raw čokoládových kúskov
1. Očistené a nakrájané avokádo dáme do mixéra spolu s nakrájaným banánom.
2. Rozmixujeme do hladka spolu s javorovým sirupom, kokosovým maslom a pepermintovým extraktom, až vznikne jemná a krémová hmota.
3. Hmotu dáme do misky, prisypeme čokoládové kúsky a premiešame.
4. Misku dáme do mrazničky.
5. Každých 30 minút premiešame a po 2 a 1/2 hod. je zmrzlina hotová.
6. Dobrú chuť! :)
autor: idunnashop.sk, recept: purelytwins.com, foto: pixabay.com, purelytwins.com