S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Cviklové carpaccio s karamelizovanými vlašskými orechami

08.07.2016

Cviklové carpaccio s karamelizovanými vlašskými orechami

Príjemný kontrast chutí, zdravý a svieži „šalát“, ktorý prekvapí sladkou chuťou cvikle a karamelizovaných vlašských orechov doplnený sviežosťou zelených šalátových listov.

Recept, skvele využiteľný ako ľahký letný obed či večera alebo ako predjedlo. Cvikla ako taká obsahuje neuveriteľne veľa látok nevyhnutných pre zdravé fungovanie organizmu - vápnik, horčík, sodík, zinok, mangán, železo, selén, meď i vitamíny A, B, C, K, betakarotén, tiež kyselinu listovú i pantoténovú. Cvikla organizmu jednoducho prospieva, nie náhodou sa zvykne nazývať aj "krvavé zlato" a rozhodne sa oplatí ju pravidelne konzumovať :)

Cviklové carpaccio s karamelizovanými vlašskými orechami

1 stredne veľká cvikla
¼ šálky vlašských orchov
1 PL kokosového oleja
1 PL medu
hrsť rukoly
30 g feta syra

Dressing
2 PL olivového oleja
1 PL balzamikového octu
morská soľ
1 PL dijonskej horčice
1 PL medu
šťava z ½ citróna

Rúru predhrejeme na 180 ºC.
Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme asi 1 hodinu, pokým nezmäkne.
Potom ju rozbalíme a preložíme do nádoby sostudenou vodou, aby sa ľahšie ošúpala.
Cviklu ošúpeme a odkrojíme koniec.
Veľmi tentko nastrúhame alebo nakrájame na plátky a poukladáme ich na tanier.
V panvici rozpustíme kokosový olej a med, prisypeme vlašské orechy a obalíme ich v tekutej zmesi, pokým nezačnú hnednúť.

Na tanier na plátky cvikle položíme hrsť rukoly premiešanej s dresingom, posypeme fetou a skaramelizovanými orechami a podávame.
Dobrú chuť!

autor: idunnashop.sk, recept a foto: leanlivinggirl.com

Rubriky blogu

BIO blog idunnashop.sk

...tvoríme v súlade s prírodou. Čerpáme z nej námety a tiež aj prírodné poklady v podobe surovín potrebných na výrobu domácej kozmetiky a iných receptov. Nájdete tu inšpirujúce témy a tipy pre zdravie a krásu, rady do eko domácnosti, recenzie bio kozmetiky, informácie o bylinkách a ich využití, či zdravé recepty do jedálnička. Bio magazín pre zdravší a zelený život.

Pripravované články

 

ARNIKA HORSKÁ skrášľuje alpské lúky i pokožku

 

Copyright

idunnashop.sk©2023 Všetky práva vyhradené. Články a fotografie v našom BIO magazíne sú autorské alebo pochádzajú z uvádzaného zdroja. 

Pravidlá a upozornenia

Články v našom BIO magazíne sú založené na subjektívnom názore a skúsenostiach, Vaša osobná skúsenosť môže byť iná. Články a odporúčania v nich majú len informatívny charakter, nereprezentujú overené medicínske postupy a odporúčania. Ich aplikovanie zvážte na Vašu osobnú zodpovednosť, prípadne prekonzultujte svoj zdravotný stav s ošetrujúcim lekárom. Informácie sú prevzaté od výrobcov jednotlivých produktov a z overených zdrojov dostupných v odbornej literatúre a na internete.

OTEzOTA