Mandľa vo všeobecnosti znižuje hladinu LDL cholesterolu, dodáva telu zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu, prospieva mozgu a najnovšie sú mandle podľa štúdií aj zdrojom prebiotík potrebných pre posilnenie imunity a zdravej črevnej mikroflóry. Mandľové maslo je teda perfektnou maškrtou, ktorá nasýti naše chuťové bunky a v primeranom množstve je aj zdraviu prospešná. Pripravte si ho s nami, je to celkom jednoduché. K príprave je potrebný výkonný mixér, ktorý mandle rozomelie na jemno.
Na domáce mandľové maslo budeme potrebovať:
4 šálky mandlí (namočených cez noc vo vode a potom osušených)
1 PL kokosového oleja
štipka morskej soliV mixéri rozmixujeme na jemno mandle, to potrvá asi 4 – 8 minút. Treba byť opatrní a dávať pozor, aby sa mixér príliš neprehrial a radšej mu dať na chvíľku pauzu :-) Keď už mandle pustia svoj vlastný olej a zmes začne nadobúdať krémovú konzistenciu, pridáme 1 PL kokosového oleja a štipku soli. Ešte chvíľku mixujeme, kým sa suroviny nespoja do kompaktnej krémovej hmoty a hotovo. Mandľové maslo naplníme do pohárikov a uskladníme v chladničke. Dobrú chuť!
NÁŠ TIP: Do mandľového masla môžete pridať aj štipku mletej škorice alebo inej koreniny, ktorú máte radi.
autor: idunnashop.sk, recept: holisticsquid.com, foto: pixabay.com