S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
 

 

karta zliav MAS Vršatec

 

BIO MAGAZÍN

arr35 NEBEZPEČNÝCH ZLOŽIEK v konvenčnom deodorante a antiperspirantePoužívate bio a prírodné deodoranty alebo neveríte ich účinkom a obávate sa, či budú fungovať po... arr3BIO KOZMETIKA SANTE PRE KAŽDÝ TYP PLETIKeď sa tradičné spojí s novým, väčšinou ide o poctivo premyslené a kvalitné novinky. Nemecká značka... arr3Bio kozmetika METEO LOGIC z francúzskeho pobrežiaFrancúzska značka bio kozmetiky METEO LOGIC vyrábaná v spoločnosti Laboratoires de Biarritz... arr3AKO ŠKODIA ZDRAVIU KONVENČNÉ LAKY NA NECHTYNalakované nechty dotvárajú náš celkový vzhľad, prispôsobujeme ich oblečeniu a štýlu, a aj preto je... arr3ZELENÁ BIO KOZMETIKA - poklad z prírody pre človekaZelená, organická, bio a prírodná kozmetika ...to je cesta, ktorá plne rešpektuje prírodu,... arr3Domáce šumivé EKO tablety na čistenie WCTrochu času, dostupné ingrediencie a chuť tvoriť – pre dobrý pocit nič viac netreba. Vyrobiť doma... arr3BIO DENTÁLNA HYGIENA PRE KRÁSNY ÚSMEV...alebo ako veľmi je moja pasta toxická?Možno sa pýtate, prečo mám používať bio zubné pasty? A či práve bio je to podstatné, čo by ma malo...

» ZDRAVÉ RECEPTY
ŠPENÁTOVÉ TORTILLY S AVOKÁDOM A CÍCEROM

Svieži, zelený a mierne pikantný recept s chrumkavou plnkou, ktorý je ako stvorený na jarné obdobie. Špenátové tortilly s plnkou sú vegánske, obsahujú množstvo zdravých surovín a dajú sa použiť ako ľahší obed či večera. Nech sa páči, tu je zdravá inšpirácia pre celú rodinu.

Čítať článok ďalej >>

SVIATOČNÉ NÁPOJE NA ZAHRIATIE

Vianoce, Silvester či Nový rok sú sviatky, ktoré radi trávime so svojimi najbližšími a vždy sa chceme predviesť aj zaujímavým a novým receptom. Nalaďte sa spolu s nami sviatočne aj s vôňou ovocia a korenín, ktoré neodmysliteľne patria k najkrajším sviatkom v roku. Urobíme si nápoje, ktoré zahrejú, pohladia na duši i na tele, majú jednoduchú prípravu a potešia každú návštevu. Dva chutné recepty, ktoré sú vhodné aj pre vegánov, pretože neobsahujú žiadnu živočíšnu zložku.

Čítať článok ďalej >>

VIANOČNÝ KORENISTÝ KOLÁČ

Niektoré vianočné dobroty na našom stole jednoducho nesmú chýbať, ale aj niektorým novinkám sa oplatí dať šancu. Čo tak vyskúšať veľkú dávku čokolády, voňavých vianočných korenín a k tomu chuť pečených sladkých zemiakov s nádychom pomarančovej kôry? Kombinácia, ktorá naladí všetky chuťové bunky na sviatočné vianočné chvíle pohody v kruhu svojej rodiny. Kto má rád sladké pečené dobroty, ale stráži si svoju líniu, tento zdravý recept sa istotne stane tradičnou súčasťou vianočných sviatkov. Nielen, že skvele chutí, ale vydrží aj dosť dlho krehký.

Čítať článok ďalej >>

MANDĽOVÉ MASLO VYROBENÉ DOMA V KUCHYNI

Nevieme ako vy, ale my mandle jednoducho milujeme. A keď sme objavili tento recept na domáce mandľové maslo, museli sme ho vyskúšať. Mandľa sa nazýva aj kráľovnou orechov, pretože obsahuje najvyšší podiel cenných živín spomedzi všetkých druhov orechov. Znižuje hladinu LDL cholesterolu, dodáva telu zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu, prospieva mozgu a najnovšie sú mandle podľa štúdií aj zdrojom prebiotík potrebných pre posilnenie imunity a zdravej črevnej mikroflóry. 

Čítať článok ďalej >>

RIZOTO Z HNEDEJ RYŽE S TOFU A KEŠU ORIEŠKAMI

Hnedá alebo biela ryža, ktorá je zdravšia? Tiež sa zaoberáte touto otázkou a nemáte v tom úplne jasno? Jedno je úplne jasné, obe sú tou istou potravinou, rozdiel je v tom, že biela ryža je zbavená otruby (šupky). Rozdiel v ich nutričnej hodnote je v podstate minimálny, hnedá ryža má viac minerálov, lenže jej obal ich vstrebávanie dokonca neguje. Takže zdravé sú obidve, no podľa ajurvédskych odborníkov rozdiel v ich konzumácii záleží od ročného obdobia. V chladnejších mesiacoch odporúčajú konzumovať hnedú ryžu, v teplejších zase bielu pre jej ľahšiu stráviteľnosť. Podľa indickej medicíny teda záleží skôr na ročnom období a trávení konkrétneho človeka. U nás doma je hnedá ryža o trochu obľúbenejšia, najmä pre jej rozdielnu chuť. Možno ju použiť na viacero spôsobov a jedným z nich je aj toto osviežujúco – hrejivé rizoto.

Čítať článok ďalej >>

DETOXIKAČNÉ OCHUTENÉ VODY

...bez ktorých si leto nebudete vedieť predstaviť.
Detoxikačné vody sú čoraz viac populárne nielen preto, že podporujú očistu organizmu, ale najmä v letnom období sú dobre dostupnou voľbou pre zdravší pitný režim. Bez zbytočného cukru, umelých konzervantov a farbív, len skutočné osvieženie a bonus v podobe odkyslenia a nezaťažovania tela nadbytočnými kalóriami. Čo je to detoxikačná voda a ako si ju pripraviť sa dočítate práve v tomto článku.

Čítať článok ďalej >>

DOMÁCA KRÉMOVÁ ZMRZLINA S MÄTOU PRE VEGÁNOV

Zmrzlinové osvieženie môže byť rovnako zdravé aj chutné. Vyskúšajte jednoduchú vegan zmrzlinu z 5 ingrediencií, ktoré obľubujú snáď všetci. Osvieži mätovou príchuťou, pohladí krémovou jemnosťou a spríjemní horúci letný deň. Príprava nie je náročná a výsledok poteší i najmenších nezbedníkov, ktorý si ju môžu vychutnať prakticky každý deň. Naviac avokádo je plné vitamínov a minerálov, dokonca má viac draslíka ako banány, obsahuje zdraviu prospešné nenasýtené mastné kyseliny, vlákninu a antioxidanty. V spojení s banánom vytvorí...

Čítať článok ďalej >>

CVIKLOVÉ CARPACCIO s karamelizovanými vlašskými orechami

Príjemný kontrast chutí, zdravý a svieži „šalát“, ktorý prekvapí sladkou chuťou cvikle a karamelizovaných vlašských orechov doplnený sviežosťou zelených šalátových listov. Recept, skvele využiteľný ako ľahký letný obed či večera alebo ako predjedlo.

Čítať článok ďalej >>

KRÉMOVÁ ŽIHĽAVOVÁ POLIEVKA

Žihľava má, aj keď pre niekoho možno prekvapivo, dlhú kulinársku históriu. Častejšie ju však zaraďujeme medzi bylinky a tak zabúdame, že využiť ju môžeme aj inak ako na čajový nálev alebo obklad. Žihľava je bohatá na vitamíny A a C, minerálny ako železo, horčík, kalcium a draslík. Prospieva reumatikom, anemikom, pomáha pri kašli a pôsobí na kardiovaskulárny systém. Má široké využite nielen v kuchyni, v oblasti zdravia, ale aj krásy. Inšpirujte sa naším veľmi obľúbeným receptom, ktorý v jarnom jedálnom lístku nemôže chýbať. Ponúkame vám recept na jemnú jarnú polievku, ktorá je vhodná aj pre vegánov.

Čítať článok ďalej >>

Naštartujte organizmus po zime, jarná únava vás neprekvapí

Trápi nás pocit únavy, slabosti, stagnácia a žiadna energia? Aj to sú dobre známe príznaky predznamenávajúce začiatok nového ročného obdobia. Jarné dni sprevádza čoraz viac slnečných lúčov, ale ľudský organizmus sa stále cíti akoby dlhé zimné dni ani neskončili. Ako inak, aj na tento problém riešenie ponúka príroda sama. Pomôcť môže náš recept na chutný čajík, ktorý „nakopne“, podporí očistu organizmu, osvieži a doplní potrebné látky...

Čítať článok ďalej >>

JARNÉ "JEDNOHUBKY" S MRKVOU

Jar predstavuje začiatok - začiatok úžasného ročného obdobia, kedy zima už odovzdala svoju vládu a čoraz teplejšie slnečné lúče oživujú svet, odievajúc ho do pestrých farieb. Pre mnohých je toto obdobie najobľúbenejšie práve preto, že sa mení príroda a v spojitosti s ňou sa mení aj ľudská myseľ. Predovšetkým organizmus prechádza výraznou premenou, kedy je žiadúce po studenom zimnom období konzumovať ľahšiu stravu a neraz začať aj s detoxikáciou. 

Čítať článok ďalej >>

LÁSKA PRECHÁDZA CEZ ŽALÚDOK - recept na zdravé valentínske potešenie

„Láska prechádza cez žalúdok“. Dobre známe veta, na pravdivosti ktorej sa asi všetci zhodnú. Nezáleží však na tom, koľko skúseností s varením, či pečením máte, nenechajte sa odradiť a určite prekvapte milovanú osobu aj takouto romantickou formou. Vyskúšajte jednoduchý dezert, ktorého príprava nie je zložitá, zato výsledok je viac ako okúzľujúci.

Čítať článok ďalej >>

 

NzIyZWU3Mj