S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
 

 

karta zliav MAS Vršatec

 

BIO MAGAZÍN

arr35 NEBEZPEČNÝCH ZLOŽIEK v konvenčnom deodorante a antiperspirantePoužívate bio a prírodné deodoranty alebo neveríte ich účinkom a obávate sa, či budú fungovať po... arr3BIO KOZMETIKA SANTE PRE KAŽDÝ TYP PLETIKeď sa tradičné spojí s novým, väčšinou ide o poctivo premyslené a kvalitné novinky. Nemecká značka... arr3Bio kozmetika METEO LOGIC z francúzskeho pobrežiaFrancúzska značka bio kozmetiky METEO LOGIC vyrábaná v spoločnosti Laboratoires de Biarritz... arr3AKO ŠKODIA ZDRAVIU KONVENČNÉ LAKY NA NECHTYNalakované nechty dotvárajú náš celkový vzhľad, prispôsobujeme ich oblečeniu a štýlu, a aj preto je... arr3ZELENÁ BIO KOZMETIKA - poklad z prírody pre človekaZelená, organická, bio a prírodná kozmetika ...to je cesta, ktorá plne rešpektuje prírodu,... arr3Domáce šumivé EKO tablety na čistenie WCTrochu času, dostupné ingrediencie a chuť tvoriť – pre dobrý pocit nič viac netreba. Vyrobiť doma... arr3BIO DENTÁLNA HYGIENA PRE KRÁSNY ÚSMEV...alebo ako veľmi je moja pasta toxická?Možno sa pýtate, prečo mám používať bio zubné pasty? A či práve bio je to podstatné, čo by ma malo...


LÁSKA PRECHÁDZA CEZ ŽALÚDOK - recept na zdravé valentínske potešenie

„Láska prechádza cez žalúdok“. Dobre známe veta, na pravdivosti ktorej sa asi všetci zhodnú. Nezáleží však na tom, koľko skúseností s varením, či pečením máte, nenechajte sa odradiť a určite prekvapte milovanú osobu aj takouto romantickou formou. Vyskúšajte jednoduchý dezert, ktorého príprava nie je zložitá, zato výsledok je viac ako okúzľujúci.

 

Želatínový dezert – zdravé valentínske potešenie

1 šálka nesladeného džúsu, najlepšie čerstvo vytlačená ovocná šťava (pomarančová alebo jablková...)

¾ šálky vychladeného kefíru alebo bieleho jogurtu

¾ šálky drobného červeného ovocia (jahody, maliny, brusnice) čerstvého alebo mrazeného

1 – 2 PL medu

2 – 3 PL jemnej mletej bezfarebnej želatíny

1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy

 

 

1. Kefír (jogurt), ovocie, med a citrónovú (limetkovú) šťavu vymixujeme na jemnú hmotu.

2. Odoberieme 1 šálku z tejto hmoty a dáme ju do malého hrnca. Zostatok je možné vypiť ako smoothie :-)

3. Potom nasypeme želatínu do hrnca s vymixovanou ovocnou hmotou, premiešame a necháme 1 minútu odpočívať.

4. Medzitým privedieme k varu šálku ovocnej šťavy a potom pomaly prilejeme do krémovej ovocnej hmoty a stále miešame.

5. Výslednú ružovú zmes vylejeme do menšej formy alebo do formičiek v tvare srdiečok.

6. Necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke, potom môžeme povykrajovať alebo vybrať z formičiek a servírovať.

 

 

Výhod tohto zdravého dezertu je hneď niekoľko, napr.:

neobsahuje rafinovaný cukor, len prirodzené sladidlá v ovocí a mede

neobsahuje umelé farbivá, len prírodné farbivá v bobuľovom ovocí

kefír je plný probiotických kultúr, ktoré prospievajú tráveniu

želatína je známa ako zdroj kolagénu pre kosti, kĺby, vlasy, nechty...

 

 Autorkou receptu je skvelá bio nadšenkyňa Betsy Jabs, ktorá miluje žiť svoj život v súlade s prírodou

a jej vášeň ju posúva k objavovaniu tradičných hodnôt, ktoré pretvára a modernizuje.

 

 

autor: idunnashop.sk

zdroj foto: internet

zdroj receptu: Betsy Jabs

 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

 

YWU0YzU5ND