S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
 

 

 

karta zliav MAS Vršatec 

BIO MAGAZÍN

arr35 NEBEZPEČNÝCH ZLOŽIEK v konvenčnom deodorante a antiperspirantePoužívate bio a prírodné deodoranty alebo neveríte ich účinkom a obávate sa, či budú fungovať po... arr3BIO KOZMETIKA SANTE PRE KAŽDÝ TYP PLETIKeď sa tradičné spojí s novým, väčšinou ide o poctivo premyslené a kvalitné novinky. Nemecká značka... arr3Bio kozmetika METEO LOGIC z francúzskeho pobrežiaFrancúzska značka bio kozmetiky METEO LOGIC vyrábaná v spoločnosti Laboratoires de Biarritz... arr3AKO ŠKODIA ZDRAVIU KONVENČNÉ LAKY NA NECHTYNalakované nechty dotvárajú náš celkový vzhľad, prispôsobujeme ich oblečeniu a štýlu, a aj preto je... arr3ZELENÁ BIO KOZMETIKA - poklad z prírody pre človekaZelená, organická, bio a prírodná kozmetika ...to je cesta, ktorá plne rešpektuje prírodu,... arr3Domáce šumivé EKO tablety na čistenie WCTrochu času, dostupné ingrediencie a chuť tvoriť – pre dobrý pocit nič viac netreba. Vyrobiť doma... arr3BIO DENTÁLNA HYGIENA PRE KRÁSNY ÚSMEV...alebo ako veľmi je moja pasta toxická?Možno sa pýtate, prečo mám používať bio zubné pasty? A či práve bio je to podstatné, čo by ma malo...


ŠPENÁTOVÉ TORTILLY S AVOKÁDOM A CÍCEROM

Svieži, zelený a mierne pikantný recept s chrumkavou plnkou, ktorý je ako stvorený na jarné obdobie. Špenátové tortilly s plnkou sú vegánske, obsahujú množstvo zdravých surovín a dajú sa použiť ako ľahší obed či večera. Nech sa páči, tu je zdravá inšpirácia pre celú rodinu.

 

špenátové tortilly vegánske

 zdroj obr.

 

ŠPENÁTOVÉ TORTILLY

1 a ¾ šálky napríklad špaldovej múky

2 PL olivového oleja

½ ČL himalájskej soli

1 a ¾ šálky čerstvých špenátových listov (asi 60 g)

1/3 šálky vody

 

Premiešame múku, soľ a olivový olej.

Umyjeme špenátové listy a rozmixujemem ich na pyré spolu s vodou a tekutinu pridáme k múčnej zmesi.

Dobre miešame aspoň 5 minút, až kým je cesto hladké a pružné.

Ak by bolo suché a drobivé, môžeme pridať ešte trochu vody a ak by bolo lepivé, pridáme zase trochu múky.

Vypracujeme z neho guľu ktorú dáme do misky, zakryjeme potravinovou fóliou

a necháme 20 minút odpočívať v chladničke.

Potom ho rozdelíme na 6 častí a tenko rozvaľkáme do kruhu.

Opekáme na suchej a rozohriatej panvici asi 30 sekúnd z oboch strán,

hotové ukladáme na tanier a zakrývame kuchynskou utierkou, aby zostali mäkké.

 

AVOKÁDOVO – CÍCEROVÁ PLNKA

400 g uvareného cíceru

3 PL limetkovej šťavy

2 ČL najemno nasekanej chilly papričky

1 avokádo nakrájané na kocky

½ červenej cibule nasekanej na jemno

1 zväzok koriandrovej vnate

1 ČL mletého koriandra

1 ČL mletej rasce

1 ČL sušeného cesnakového prášku

štipka soli

 

Na dokončenie budeme potrebovať aj:

mrkvu nakrájanú na tenké pásiky (julien),

natenko nakrájaná červená kapusta a čerstvé špenátové listy

 

Najprv spolu zmiešame ingrediencie na plnku, z tejto zmesi si odložíme asi 1/3 bokom

a ostatnú časť pomixujeme ponorným mixérom a do jemnej hmoty primiešame zvyšnú 1/3 nepomixovanú.

Túto pastu natrieme na stred tortilly, na to uložíme pásiky mrkvy, červenú kapustu a špenát.

Tortilly zrolujeme, prípadne prepolíme a podávame.

 

Dobrú chuť :-)

 

 

autor: idunnashop.sk

zdroj receptu: onegreenplanet.org

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

 

NjZhNT