S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
 

 

 

karta zliav MAS Vršatec 

 akcia doprava zadarmo bio kozmetika

BIO MAGAZÍN

arr35 NEBEZPEČNÝCH ZLOŽIEK v konvenčnom deodorante a antiperspirantePoužívate bio a prírodné deodoranty alebo neveríte ich účinkom a obávate sa, či budú fungovať po... arr3BIO KOZMETIKA SANTE PRE KAŽDÝ TYP PLETIKeď sa tradičné spojí s novým, väčšinou ide o poctivo premyslené a kvalitné novinky. Nemecká značka... arr3Bio kozmetika METEO LOGIC z francúzskeho pobrežiaFrancúzska značka bio kozmetiky METEO LOGIC vyrábaná v spoločnosti Laboratoires de Biarritz... arr3AKO ŠKODIA ZDRAVIU KONVENČNÉ LAKY NA NECHTYNalakované nechty dotvárajú náš celkový vzhľad, prispôsobujeme ich oblečeniu a štýlu, a aj preto je... arr3ZELENÁ BIO KOZMETIKA - poklad z prírody pre človekaZelená, organická, bio a prírodná kozmetika ...to je cesta, ktorá plne rešpektuje prírodu,... arr3Domáce šumivé EKO tablety na čistenie WCTrochu času, dostupné ingrediencie a chuť tvoriť – pre dobrý pocit nič viac netreba. Vyrobiť doma... arr3BIO DENTÁLNA HYGIENA PRE KRÁSNY ÚSMEV...alebo ako veľmi je moja pasta toxická?Možno sa pýtate, prečo mám používať bio zubné pasty? A či práve bio je to podstatné, čo by ma malo...


VIANOČNÝ KORENISTÝ KOLÁČ

Niektoré vianočné dobroty na našom stole jednoducho nesmú chýbať, ale aj niektorým novinkám sa oplatí dať šancu. Čo tak vyskúšať veľkú dávku čokolády, voňavých vianočných korenín a k tomu chuť pečených sladkých zemiakov s nádychom pomarančovej kôry? Kombinácia, ktorá naladí všetky chuťové bunky na sviatočné vianočné chvíle pohody v kruhu svojej rodiny. Kto má rád sladké pečené dobroty, ale stráži si svoju líniu, tento zdravý recept sa istotne stane tradičnou súčasťou vianočných sviatkov. Nielen, že skvele chutí, ale vydrží aj dosť dlho krehký.

 

Budeme potrebovať:

3 šálky celozrnnej múky

2 ČL sódy bikarbóny

2 PL mletej alebo instantnej kávy

2 ČL mletej škorice

1 ČL lmetého kardamómu

štipka mletého nového korenia

2 ČL práškovej stévie

1 a ½ šálky mandľového mlieka

kôra z 1 pomaranča

šťava z 1 pomaranča

1 šálka dužiny z opečených sladkých zemiakov

2 ČL vanilkového extraktu

½ šálky nesladeného jablkového pyré

½ šálky trstinového cukru

1 šálka posekaných vlašských orechov

1 a ¼ šálky nasekanej vegánskej čokolády

vianočný korenistý koláč

Rúru predhrejeme na 180ºC a pripravíme si okrúhlu formu Ø 24 cm tak,

že ju vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie.

Vo väčšej miske zmiešame múku, sódu bikarbónu, kávu, škoricu, kardamóm,

nové korenie, stéviu a pomarančovú kôru.

V mixéri vymiešame spolu mandľové mlieko, pomarančovú šťavu, upečené sladké zemiaky,

vanilkový extrakt, jablkové pyré a xylitol.

Mixujeme do hladka, potom pridáme suché ingrediencie a dobre premiešame.

Pridáme ½ šálky orechov a ¼ šálky čokolády.

Cesto nalejeme do formy a pečieme 45 – 50 minút a necháme vychladnúť.

Zvyšnú čokoládu (1 šálka) roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme na upečený koláč.

Posypeme nasekanými orechami a necháme aspoň 15 minút stuhnúť, potom nakrájame.

 

Dobrú chuť!

 

NÁŠ TIP: Vlašské orechy možno nahradiť lieskovými, kešu alebo para orechmi, či strúhaným kokosom.

 

 

autor: idunnashop.sk

zdroj foto a receptu: onegreenplanet.org/vegan-recipe/chocolate-sweet-potato-spice-cake/

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

 

NmU1Y