S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.


 

 

 

karta zliav MAS Vršatec

BIO MAGAZÍN

arr35 NEBEZPEČNÝCH ZLOŽIEK v konvenčnom deodorante a antiperspirantePoužívate bio a prírodné deodoranty alebo neveríte ich účinkom a obávate sa, či budú fungovať po... arr3BIO KOZMETIKA SANTE PRE KAŽDÝ TYP PLETIKeď sa tradičné spojí s novým, väčšinou ide o poctivo premyslené a kvalitné novinky. Nemecká značka... arr3Bio kozmetika METEO LOGIC z francúzskeho pobrežiaFrancúzska značka bio kozmetiky METEO LOGIC vyrábaná v spoločnosti Laboratoires de Biarritz... arr3AKO ŠKODIA ZDRAVIU KONVENČNÉ LAKY NA NECHTYNalakované nechty dotvárajú náš celkový vzhľad, prispôsobujeme ich oblečeniu a štýlu, a aj preto je... arr3ZELENÁ BIO KOZMETIKA - poklad z prírody pre človekaZelená, organická, bio a prírodná kozmetika ...to je cesta, ktorá plne rešpektuje prírodu,... arr3Domáce šumivé EKO tablety na čistenie WCTrochu času, dostupné ingrediencie a chuť tvoriť – pre dobrý pocit nič viac netreba. Vyrobiť doma... arr3BIO DENTÁLNA HYGIENA PRE KRÁSNY ÚSMEV...alebo ako veľmi je moja pasta toxická?Možno sa pýtate, prečo mám používať bio zubné pasty? A či práve bio je to podstatné, čo by ma malo...


RIZOTO Z HNEDEJ RYŽE S TOFU A KEŠU ORIEŠKAMI

Hnedá alebo biela ryža, ktorá je zdravšia? Tiež sa zaoberáte touto otázkou a nemáte v tom úplne jasno? Jedno je úplne jasné, obe sú tou istou potravinou, rozdiel je v tom, že biela ryža je zbavená otruby (šupky). Rozdiel v ich nutričnej hodnote je v podstate minimálny, hnedá ryža má viac minerálov, lenže jej obal ich vstrebávanie dokonca neguje. Takže zdravé sú obidve, no podľa ajurvédskych odborníkov rozdiel v ich konzumácii záleží od ročného obdobia. V chladnejších mesiacoch odporúčajú konzumovať hnedú ryžu, v teplejších zase bielu pre jej ľahšiu stráviteľnosť. Podľa indickej medicíny teda záleží skôr na ročnom období a trávení konkrétneho človeka.

 

U nás doma je hnedá ryža o trochu obľúbenejšia, najmä pre jej rozdielnu chuť.

Možno ju použiť na viacero spôsobov a jedným z nich je aj toto osviežujúco – hrejivé rizoto.

 

Budeme potrebovať:

 

250 g jemného tofu

3 PL sójovej omáčky

2 a ½ PL rastlinného oleja

½ cibule nakrájenej najemno

3 PL nakrájanej citrónovej trávy (iba biela časť)

1 ČL nakrájaného ďumbiera (zázvoru)

1 prelisovaný strúčik cesnaku

¼ ČL mletého červeného korenia

2 PL šťavy z limetky

3 hrnčeky uvarenej hnedej ryže

¼ hrnčeka nasucho opečených a nahrubo nakrájaných kešu orieškov

¼ hrnčeka nasekanej koriandrovej vnate

 

rizoto z hnedej ryže

Rúru predhrejeme na 180ºC. 

Vodou opláchneme tofu, nakrájame na 1,5 cm plátky a osušíme ich papierovými utierkami.

Pokojne môžeme tofu niečím zaťažiť, aby utierky vsali prebytočnú tekutinu.

Takto necháme aspoň 15 minút. Potom tofu pokrájame na kocky a namarinujeme ich 2 PL sójovej omáčky.

Plech na pečenie zľahka potrieme olejom a rovnomerne naň rozložíme kocky tofu.

Dáme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút.

Potom obrátime a dopekáme ďalších 10 – 15 minút, pokým nie sú kocky chrumkavé.

Na panvici rozohrejeme olej, na miernom ohni opekáme cibuľu, citrónovú trávu, ďumbier, cesnak a červené korenie.

Stále miešame, až kým cibuľa nezosklovatie.

Pridáme 1 PL sójovej omáčky, limetkovú šťavu a premiešame.

Nakoniec pridáme kocky tofu, hnedú ryžu, stiahneme z ohňa a vmiešame kešu a koriander.


Dobrú chuť!

 

NÁŠ TIP: Ak chcete, aby bolo rizoto chrumkavejšie, kešu oriešky pridajte až tesne pred servírovaním.

 

 

 

autor: idunnashop.sk

zdroj foto a receptu: thekitchn.com

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

 

NDIwNDE