S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
 

 

karta zliav MAS Vršatec

 

BIO MAGAZÍN

arr35 NEBEZPEČNÝCH ZLOŽIEK v konvenčnom deodorante a antiperspirantePoužívate bio a prírodné deodoranty alebo neveríte ich účinkom a obávate sa, či budú fungovať po... arr3BIO KOZMETIKA SANTE PRE KAŽDÝ TYP PLETIKeď sa tradičné spojí s novým, väčšinou ide o poctivo premyslené a kvalitné novinky. Nemecká značka... arr3Bio kozmetika METEO LOGIC z francúzskeho pobrežiaFrancúzska značka bio kozmetiky METEO LOGIC vyrábaná v spoločnosti Laboratoires de Biarritz... arr3AKO ŠKODIA ZDRAVIU KONVENČNÉ LAKY NA NECHTYNalakované nechty dotvárajú náš celkový vzhľad, prispôsobujeme ich oblečeniu a štýlu, a aj preto je... arr3ZELENÁ BIO KOZMETIKA - poklad z prírody pre človekaZelená, organická, bio a prírodná kozmetika ...to je cesta, ktorá plne rešpektuje prírodu,... arr3Domáce šumivé EKO tablety na čistenie WCTrochu času, dostupné ingrediencie a chuť tvoriť – pre dobrý pocit nič viac netreba. Vyrobiť doma... arr3BIO DENTÁLNA HYGIENA PRE KRÁSNY ÚSMEV...alebo ako veľmi je moja pasta toxická?Možno sa pýtate, prečo mám používať bio zubné pasty? A či práve bio je to podstatné, čo by ma malo...


KRÉMOVÁ ŽIHĽAVOVÁ POLIEVKA

Žihľava má, aj keď pre niekoho možno prekvapivo, dlhú kulinársku históriu. Častejšie ju však zaraďujeme medzi bylinky a tak zabúdame, že využiť ju môžeme aj inak ako na čajový nálev alebo obklad. Žihľava je bohatá na vitamíny A a C, minerálny ako železo, horčík, kalcium a draslík. Prospieva reumatikom, anemikom, pomáha pri kašli a pôsobí na kardiovaskulárny systém. Má široké využite nielen v kuchyni, v oblasti zdravia, ale aj krásy. Inšpirujte sa naším veľmi obľúbeným receptom, ktorý v jarnom jedálnom lístku nemôže chýbať. Ponúkame vám recept na jemnú jarnú polievku, ktorá je vhodná aj pre vegánov.

 

Krémová žihľavová polievka

 

1 PL olivového oleja

1 najemno nakrájaná cibuľa

1 na kocky nakrájaný zemiak

100 - 120 g čerstvých žihľavových vrcholkov

1 l zeleninového vývaru

soľ, korenie, muškátový oriešok

šťava z 1 citróna

rastlinná smotana

 

 

V hrnci rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a zemiaky, prikryjeme pokrievkou a povaríme 5 minút.

Pridáme žihľavu, prikryjeme a opäť povaríme 5 minút.

Potom prilejeme vývar, privedieme k varu a necháme 15 minút prevárať.

Rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a šťavou z citróna.

Servírujeme v tanieri a do stredu kvapneme trochu rastlinnej smotany a premiešame.

 

Dobrú chuť!

 

 

autor: idunnashop.sk

zdroj receptu: https://glosvegans.wordpress.com/ 

zdroj foto: http://vgourmet.ca/ 

 


NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

 

ODlmYTM0N